BUJINKANKYU


-

warrior eyes

http://www.bujinkankyu.blogspot.com/ ES UNA PAGINA WEB NO OFICIAL REALIZADA CON LA INTENCION DE AYUDAR A COMPRENDER MEJOR EL MUNDO DEL BUDOTAIJUTSU
contacto: bujinkankyu@hotmail.com

TESSEN


tessen , tokko, te no uchi

Tessen The Samurai är Iron Fan

essen Fan σιδήρου του Σαμουράι


Daisho Άλλωστε, η ιαπωνική σαμουράι είχε συχνά άλλα εξειδικευμένα όπλα. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν όταν ήταν άοπλος και δεν ήθελε να σκοτώσει ή να τραυματίσει σοβαρά τον αντίπαλο.

Διαφορετικές ryuha πολεμικές τέχνες (σχολεία) κατά την περίοδο Tokugawa διδάσκονται συχνά μια ευρεία ποικιλία των πυροβόλων όπλων χειρός ειδικά σχεδιασμένο για την άμυνα, και επίσης, θα μπορούσε να κρύβεται σε είδη ένδυσης όλων των días.Tanto σαμουράι και των αγροτών θεωρείται η πτυσσόμενα ανεμιστήρα, το χέρι ή αντίστροφα ένα σημαντικό εξάρτημα. Ήταν παραδοσιακά φορεθεί στο χέρι ή τα υποδήματα κατά την ΟΒΙ, και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιαπωνική εθιμοτυπία, ειδικά σε επίσημες περιστάσεις στις οποίες σπάνια δεν ήταν από τις κτήσεις του samurai.Quizás, το οποίο θεωρήθηκε ένα κοινό στοιχείο ήταν εύκολα χρησιμοποιείται ως δευτερεύον όπλο με μικρές μόνο τροποποιήσεις.


Το όπλο, που ονομάζεται Tess (κυριολεκτικά "σιδήρου fan") χτίστηκε με ένα πτυσσόμενο ανεμιστήρα με μεταλλικές ράβδους ή μια μη-αναδίπλωση στερεά μπαρ από ξύλο ή σίδερο με ένα πτυσσόμενο ανεμιστήρα. Κατά την περίοδο Έντο το tessen θεωρήθηκε μια προσωπική άμυνα όπλο extraordinarias.En κοινές καταστάσεις πολλές φορές, ο σαμουράι δεν είχαν πρόσβαση σε ένα ξίφος. Για παράδειγμα, όταν επισκέπτονται το σπίτι κάποιου (ιδιαίτερα ο ένας πάνω), ο πολεμιστής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ένα ή δύο ξίφη στην πόρτα. Για την πρόληψη της βίας, το πιο προφανές όπλα όπως μαχαίρια σπαθιά, δόρατα και απαγορευόταν αυστηρά στα μικρά όρια της περιοχής ευχαρίστηση Yoshiwara του Έντο. Μια tessen, ωστόσο, έγινε δεκτή σε οποιαδήποτε κατάσταση, αφήνοντας το σαμουράι οπλισμένοι με τουλάχιστον ένα αποτελεσματικό όπλο για την άμυνα.


Η tessen, όταν ήταν διπλωμένα, ήταν επίσης γνωστή ως menhari-gata. Αυτά ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και καλύπτονται με το μετάξι ή washi, ένα πολύ ισχυρό ρόλο. Ο ρόλος αυτός ήταν συχνά λάκα, ενισχυμένη με ένα φύλλο από ασήμι ή χρυσό, ή με λάδι για να γίνει πιο διακοσμητικά και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες climáticas.En ορισμένες περιπτώσεις, μόνο η βέργες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο έξω, ενώ στο εσωτερικό ήταν φτιαγμένα από μπαμπού. Αυτά ήταν ελαφρύτερο και πιο εύκολο να μεταφέρουν, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την άμυνα να κλείσει. Μια αναδίπλωση tessen δεν χρησιμοποιείται μόνο ως αμυντικό όπλο, αλλά και ως οπαδός χέρι να necesario.Sin Αλλά ένα πτυσσόμενο tessen ήταν ακριβά στην κατασκευή και δύσκολο να διατηρηθεί. Πολλές φορές, ήταν στερεών σιδήρου με τη μορφή ενός κλειστού tessen. Αυτός ο τύπος ονομάστηκε tenarashi-gata και ήταν αρκετά βαρύ. Κάποιοι έγιναν με ευθείες πλευρές και μόλις θυμήθηκε έναν ανεμιστήρα, ενώ άλλοι ήταν πιο πειστικά αντίγραφα.


Πτυσσόμενα ανεμιστήρα ως κοινό, Τες είχε μεταξύ οκτώ και δέκα μεταλλικές ράβδους ή μπαμπού. Μια tessen στερεά σφυρήλατο σίδηρο ή σκαλιστό ξύλο που έμοιαζε με κλειστό ανεμιστήρα, ήταν πιο ανθεκτικό και φθηνότερα. Ίσως για τους λόγους αυτούς tessen στερεά ήταν πιο δημοφιλή samurais.Hay κέρδισε αρκετές μονομαχίες θυμόμαστε με το σπαθί του εναντίον tessen και ακόμη και θάνατοι προκλήθηκαν από τις περικοπές γίνονται με Τες. Θεωρήθηκε ανάρμοστο για έναν Μπούσι χρήση ξίφος του απέναντι σε έναν αντίπαλο μικρότερης αξίας. Επιπλέον, Tessa jutsu θεωρήθηκε κάτι περίπλοκο, ιδίως μεταξύ των υψηλόβαθμων σαμουράι.

Tessen Στυλ

Όπως οι ανεμιστήρες χέρι, ιαπωνικό tessen έγιναν σε τρεις βασικούς τρόπους.

Σε γενικές γραμμές, τη μία shaku καιρό (μισή ίντσα περισσότερο από ένα πόδι). Τα τρία τυποποιημένα έντυπα ήταν:
- Έννοια του όρου-gata - το δίπλωμα βάση ανεμιστήρων.
- Maiohgi-gata - στυλ που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιαπωνική χορό.
- Όπλα-gata - στυλ που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της μάχης.

Πολλοί θεωρείται το tenarashi σαμουράι-gata πολύ πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση της από το στυλ αναδίπλωσης. Tessen Αυτό το ύφος έγινε δημοφιλής μεταξύ των αστυνομικών σαμουράι και τους βοηθούς τους. Σύλληψή του και τον αφοπλισμό των τεχνικών ήταν συχνά ένας συνδυασμός των στερεών tessen Tessar jutte.Los ήταν σκαλισμένα από το ξύλο, όπως η δρυς ή Sunuker. Καλέστε Motsu-shaku, το εύρος του ξύλου ήταν εύκολο και όχι δαπανηρό να παραχθούν. Σαμουράι που χρησιμοποιείται αυτό το είδος της ανεμιστήρα, όχι μόνο για άμυνα, αλλά και για την πρακτική.

Tessen Διακόσμηση

Τόσο το δίπλωμα και το στερεό ενσωματώθηκαν ποιήματα, σειρές, τις εικόνες των ζώων και των χαρακτήρων kanji. Μερικές φορές ένα μεταξωτό κορδόνι χρησιμοποιήθηκε ως λαβή. Φυσικά, πολλοί tessen ήταν νηφάλια και είχε ένα πιο λειτουργικό στιλ.

Tessen Πρακτική

Ενώ tessen jutsu θεωρήθηκε μέρος της τέχνης των συμβατικών όπλων, αρχικά ως στόχο για την άμυνα. Tessen τεχνικές βασίζονταν κατά κανόνα σε αντιδράσεις της άμυνας αντί για επιθετικό επιθέσεις. Οι περισσότερες τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσει και τον έλεγχο του αντιπάλου, αντί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμό ή θάνατο.

0 comentarios: