BUJINKANKYU


-

warrior eyes

http://www.bujinkankyu.blogspot.com/ ES UNA PAGINA WEB NO OFICIAL REALIZADA CON LA INTENCION DE AYUDAR A COMPRENDER MEJOR EL MUNDO DEL BUDOTAIJUTSU
contacto: bujinkankyu@hotmail.com

TESSEN


tessen , tokko, te no uchi

Tessen The Samurai är Iron Fan


Tessen The Samurai är Iron Fan


Daisho Dessutom hade de japanska samurajernas ofta andra specialiserade vapen. Dessa användes när han var obeväpnade och ville inte döda eller allvarligt skada motståndaren.

Olika ryuha kampsporter (skolor) under Tokugawa period ofta lärs ut en mängd handeldvapen speciellt utformad för försvar och också kunde gömmas i kläder av alla días.Tanto samurai och bönder betraktade vikning fläkt, hand eller omvänt ett viktigt tillbehör. Det var traditionellt bärs på handen eller skor i obi, och spelade en viktig roll i japansk etikett, speciellt i formella sammanhang i vilket sällan var inte bland de ägodelar samurai.Quizás eftersom det ansågs ett vanligt inslag var lätt användas som ett sekundärt vapen med bara mindre ändringar.


Vapnet, som kallas Tess (bokstavligen "järn fan") byggdes med ett fällbart fläkt med metallstavar eller en icke-fällbar fast bar av trä eller järn med en hopfällbar fläkt. Under Edo perioden Tessen ansågs vara ett personligt försvar vapen extraordinarias.En vanliga situationer många gånger hade samurajen inte tillgång till ett svärd. Till exempel när du besöker någons hem (särskilt den ovan), var krigare tvungen att lämna en eller två svärd vid dörren. Att förhindra våld, var de mest uppenbara vapen såsom svärd, dolkar och spjut strängt förbjudet i den lilla gränserna för Yoshiwara nöjet distriktet Edo. En Tessen var dock accepteras i någon situation, lämnar samurajer beväpnade med minst ett effektivt vapen för försvar.


Den Tessen, när de var vikta, var också känd som menhari-gata. Dessa var av metall och täckt med silke eller washi, en mycket stark roll. Denna roll var ofta lackerad, förstärkt med ett blad av silver eller guld, eller behandlad med olja att göra det mer dekorativa och väderbeständig climáticas.En vissa fall var bara de stavar av metall utsidan, medan insidan var gjorda av bambu. Dessa var lättare och lättare att bära, men de kunde bara användas för försvaret ska stängas. En hopfällbar Tessen används inte bara som ett defensivt vapen, men också som handen fläkten necesario.Sin Men en fällbar Tessen var dyr att göra och svårt att underhålla. Många gånger var de fasta järn i form av en sluten Tessen. Den här killen hette tenarashi-gata och var ganska tung. En del har gjorts med raka sidor och bara mindes en fläkt, medan andra var mer övertygande repliker.


Folding fläkt som en gemensam, Tess hade mellan åtta och tio stavar metall eller bambu. En Tessen fast smidesjärn eller träsniderier som såg ut som en sluten fläkt, var mer hållbart och billigare. Kanske dessa skäl Tessen fasta var mest populära samurais.Hay vann flera dueller ihåg med hjälp av ett svärd mot Tessen och även dödsfall orsakades av nedskärningar med Tess. Det ansågs opassande för en Bushi använda sitt svärd mot en motståndare av lägre rang. Dessutom var Tessa jutsu vara någonting sofistikerat, särskilt bland högt uppsatta samuraj.

Tessen Styles

Som handen fansen var japanska Tessen gjordes i tre grundläggande sätt.

Generellt mäter en shaku lång (halv tum längre än en fot). De tre standardformulär var:
- Sensu-gata - fällbara fans.
- Maiohgi-gata - stil som används i traditionell japansk dans.
- Guns-gata - stil används för att kontrollera soldater under slaget.

Många ansåg att tenarashi samuraj-gata mycket effektivare i strid än den fällbara stil. Tessen Denna stil blev populär bland samurajer poliser och deras assistenter. Hans arrestering och avväpnande tekniker var ofta en kombination av fasta Tessen Tessar jutte.Los var snidade i trä, såsom ek eller Sunuker. Ring Motsu-shaku, var utbudet av trä lätt och inte dyra att producera. Samurai använt den här typen av fläkt inte bara för försvaret utan också för praktiken.

Tessen Dekoration

Både fällbara och den fasta införlivades dikter, serier, bilder av djur och karaktärer kanji. Ibland kan en siden sladden användes som ett handtag. Naturligtvis var många Tessen nyktra och hade en mer funktionell stil.

Tessen Practice

Medan Tessen jutsu ansågs en del av konsten av konventionella vapen, var ursprungligen riktad för försvaret. Tessen tekniker vanligtvis baserades på reaktioner försvar snarare än aggressiva attacker. De flesta tekniker som var utformade för att stoppa och kontrollera motståndaren snarare än att orsaka bestående skador eller dödsfall.

0 comentarios: