BUJINKANKYU


-

warrior eyes

http://www.bujinkankyu.blogspot.com/ ES UNA PAGINA WEB NO OFICIAL REALIZADA CON LA INTENCION DE AYUDAR A COMPRENDER MEJOR EL MUNDO DEL BUDOTAIJUTSU
contacto: bujinkankyu@hotmail.com

kyusho-kiai


Kiai Kyusho och
Vitala punkter och andliga
Kyusho har olika namn beroende på skola och poäng om de också skiljer sig åt. Dessa överfördes i hemlighet, men nu finns en stor variation. Hur som helst är något att ta hänsyn till när den träffar en viktig punkt att det blir individuella skillnader i hur effektiva de är, och också att det finns två typer av Kyusho: de kastar i återupplivning och de som hanterar eller förhindra motståndarens rörelse.



Förklarande diagram som ges här är i huvudsak inredning (Chugokui). Baserat på detta finns det träffar, såsom hand-svärd, näve, finger, öppen hand, fot, armbåge, vilket leder till motståndaren till ett tillstånd av skendöd eller minska den fria rörligheten kropp. Dessa saker beskrivs, till exempel "Muso-ryu" i stroke avsnitt nyckel.


I Koppojutsu är detta ses i överföringen av sitt väsen, där de viktiga punkterna i Kopp, äro namnen på de områden av kroppen och dess effekter förklaras.
Detta innebär flera saker, såsom att slå 49 poäng och vilka av dem att träffas skulle gå under om man inte gäller återupplivning. Mortal smärtpunkter, punkter som när du träffar år senare skulle leda till komplikationer och sjukdomar. Poäng för att tillfälligt släcka vitalitet. Poäng för 3 eller 7 dagar svävande rörelsen, utan även de tillfälligt upphävas i rörelse och pekar smärta.


Dessa typer av metoder kallas "kyu ingen goon" (artikel i 5-dörrars). Som vi framsteg i metoder för att slå i Kyusho kommer en kunna nå konstens väsen som kallas "Tate", som slår fienden genom makt och psyko-andliga-Kanashibari Fudo (fast bilaga).


Med slag av en mjuk och romantisk kvinna, kan en kraftfull krigare lätt fångas. Man ska inte tro att hemligheten till att genomföra denna viktiga punkter bara för att träffa ömma punkter. Den här kommer säkert att vinna otroliga skicklighet i konsten grundad i historier om våra äldre.


Till exempel, en passage i handstilarna av Miyamoto Musashi, där det har en gång en fluga fångad mellan två pinnar och sedan låta ögonen på en frontlastare bärstol, som han flydde i skräck.


Detta är möjligt: ​​När Takamatsu Sensei bodde i bergen, ner en fågel med sin Kiai.


I Kiai (anda skrika) finns tre metoder. En är "kiai" Furious (som ett slags "här kommer jag!") Som stör psyko-andliga styrka motståndaren. I motsats till detta kiai segerrika, en annan monter på "teppeki nej Kamae" (en styrkeposition) ett kiai skulle säga "kom när som helst," som kräver motståndaren en "extra ansträngning". Man använder kiai veta vad din motståndare gör.


En dag i praktiken, då en student (en mer än fifth dan) avancerade mot mig, jag använde gemensamt av kuppen och den andliga gråta. När jag gjorde kiai var han kastas bakåt spridning i rummet.


Det finns också en kiai som genererar en svag och öppen för motståndaren. Kiai är avgörande. Man bör träna kiaijutsu tillsammans med ett högt skrik. Röstteknik, "Muko-Issei" (rop av den våldsamma tiger) är detta ett kiai för att skydda rättvisa.
Soke Masaaki Hatsumi, Togakure ryu Ninpo Taijutsu, 1983

0 comentarios: