BUJINKANKYU


-

warrior eyes

http://www.bujinkankyu.blogspot.com/ ES UNA PAGINA WEB NO OFICIAL REALIZADA CON LA INTENCION DE AYUDAR A COMPRENDER MEJOR EL MUNDO DEL BUDOTAIJUTSU
contacto: bujinkankyu@hotmail.com

NAwa JUTSU


Nawa Jutsu

Nawa Jutsu
Η τέχνη της σχοινιά χειρισμού και τους δεσμούς



Κατά τη διάρκεια διαφορετικών περιόδων της ιστορίας τα σχοινιά και τα σχοινιά είχαν συμπεριληφθεί και χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς από τους πολεμιστές της αρχαίας Ιαπωνία, χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα, ακόμη και ως αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Από την πανοπλία ζώνη, Samurai φορούσε ένα σχοινί (nawa Koshi). Κοινή ονομασία του δεν ήταν HIMO uchi Καρά και πολυλειτουργικό, που χρησιμοποιούνται ως ασφαλή τοποθέτηση (Kura gatame) για να δέσει το άλογο (Shiba TSUGAMI) και, επίσης, να δεσμεύσει και τους φυλακισμένους μεταφορών (mawa tori). Για την τέχνη της μάχης, τεχνικές και στρατηγικές που αναπτύχθηκαν ως μια μέθοδο για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά των κρατουμένων ήταν προσεκτικά καταρτίζονται και να μελετηθεί από πολλούς Ryu έχει από τα μέσα του δέκατου έκτου αιώνα.


Στην κοινωνία της Ιαπωνίας εκείνες τις ημέρες ήταν διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, όπως πολεμιστής, έμπορος, βιοτέχνης, αγρότης, θρησκευτικές ζητιάνος, έτσι ώστε ανάλογα με την κοινωνική θέση και το φύλο που είχε το σχήμα ενός κρατουμένου ήταν να συνδέεται με συγκεκριμένο κάθε άτομο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε υπόψη τα δικαιώματα του ανθρώπου της εποχής εκείνης ήταν λίγοι και ακόμη δεμένο ήταν ταπεινωτική για κανέναν πέρα ​​από την κοινωνική τους θέση.

Στο Tokugawa φεουδαρχική ιαπωνική αστυνομία ανέπτυξε εξελιγμένες διαδικασίες για να κρατήσει φυλακισμένους με σχοινί δουλεία με διάφορες μεθόδους, αυτές είναι γνωστές ως Hojo jutsu. Όπως είναι γνωστό, η διαχείριση ορισμένων όπλων σε εκείνες τις ημέρες ήταν επίσης ένα ζήτημα του καθεστώτος για το λόγο αυτό κατώτερος των βοηθών (okappiki) χρησιμοποιήθηκαν για τα καθήκοντα του σύλληψη και τη λήψη των κρατουμένων. Χαμηλό εύρος του ανάγκασε τους προσπαθούν να το αυξήσει, ώστε η σωστή απόφαση, όπως αναφέρεται κωδικούς των κρατουμένων ήταν πολύ σημαντική και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την πρόοδο μέσα από τις γραμμές, ειδικά αν ο κρατούμενος εν λόγω του ανώτερου βαθμού. Ωστόσο, υψηλόβαθμοι Σαμουράι χρησιμοποιούνται επίσης τα σχοινιά και δεσμούς, δεδομένου ότι παρουσιάζουν έναν ασφαλή τρόπο για τον έλεγχο τους αντιπάλους τους να τους αντιμετωπίζουν ως κρατούμενοι. Hattori Hanzo Η διάσημη Jonin (1541-1596), ο οποίος ήταν σύμβουλος και προσωπική σωματοφυλακή Shogun Ieyasu Tokugawa (1543-1616), που είναι γνωστό ως εμπειρογνώμονας στον χειρισμό του σχοινιού, ανέπτυξε διάφορες τεχνικές sageo jutsu (καλώδιο η θήκη του ξίφους).

Hojo Jutsu Κανόνες

1 - Να μην επιτρέπεται ο κρατούμενος να γλιστρήσει τα όρια της.
2 - Δεν σωματική ή ψυχική βλάβη.
3 - Μην επιτρέπετε σε άλλους να δουν τις τεχνικές.
4 - ότι τα αποτελέσματα είναι ευχάριστο να δείτε.


Οι άλλοι αξιωματικοί ήταν torimono την εκτέλεση των καθηκόντων της σύλληψης και της μεταφοράς των κρατουμένων. Οι ομάδες αυτές αποτελούνταν από τουλάχιστον τέσσερις αξιωματικοί. Κατά το χρόνο των εργασιών, το ένα ήταν αυτό που κάνει τις τεχνικές και τους άλλους γύρω του, λαμβάνοντας το παθητικό έλεγχο της κατάστασης με αυτόν τον τρόπο ήταν δυνατή η απόκρυψη της ποινικής τεχνικές και ακόμη και τον απλό λαό. Η ταχύτητα των αξιωματικών για τα ομόλογα ήταν απαραίτητη για να υποτάξει τους κρατούμενους, για το λόγο αυτό έπρεπε να εκπαιδεύσει συνεχώς να επιτευχθεί μια γρήγορη και αποτελεσματική. Οι χορδές για την εκπαίδευση αυτή ήταν από μετάξι και ενώ η σύλληψη έγινε την κάνναβη. Ήταν σημαντικό να μην προκαλούν αδικαιολόγητη βλάβη τον κρατούμενο και σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε ακόμη καταδικαστεί και να κριθεί από το νόμο. Συνήθως δεν φορούν γραβάτες κόμβους και το τέλος του ίδιου δόθηκε αρκετές στροφές του σχοινιού, αφήνοντας μια τελική, όταν το άτομο που μεταφέρουν. Επίσης, πρέπει να λαμβάνει υπόψη τι θα κάνει με τον κρατούμενο και τον έλεγχο. Έτσι γεννήθηκε το έντυπο που χρησιμοποιείται σε Hojo jutsu. Κατά τη μεταφορά τους από τη μία περιοχή στην άλλη και ο κρατούμενος παραδόθηκε σε άλλους αξιωματικούς, πριν από την επίσημη παράδοση ήταν να χαλαρώσει τα ομόλογα δεν θα ήταν ό, τι ήταν οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Κάθε φυλή ή κάθε περιοχή είχε τους τρόπους Hojo jutsu και το ίδιο ήταν προστατεύεται όπως και οι άλλες πολεμικές παραδόσεις.

Χαρακτηριστικά

Shinobi nawa (μυστική σχοινί) είναι κορδόνια ή σχοινιά που χρησιμοποιούνται από Ninja, διαφέρουν σε μέγεθος ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πολεμιστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται από το φασκόμηλο. Σε nawa τεχνικές NAgE περιλαμβάνεται ένα μεταλλικό δακτύλιο σε κάθε άκρο του σχοινιού για να τραβήξει σκληρά για να ενισχύσει και να σφίξετε τη λαβή και, επομένως, για να το συνδυάσει, έργο το εν ρολ του αντιπάλου.
Hon nawa: κύρια Soga

Torinawa: σχοινί τυπικό Hojo jutsu. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό του μπουφάν και τα μανίκια μέσα. Συνήθιζαν να κάνουν μια μικρή θηλιά στο ένα άκρο που ονομάζεται jakuguchi.
Torihimo: αριθμός σχοινιού 8 1,80 έως 2,70 m που συνενώνονται με ραφή ή από κοινού. Έτσι, υπήρχαν δύο δεσμών σε ορισμένες περιπτώσεις θα περιλαμβάνει ένα γάντζο (Kagi) μέταλλο ένα.
Hayanawa: γρήγορο σχοινί - κορδόνι σύντομη για να ξεκινήσετε από την αρχή.
Konawa: Soga μικρή, περίπου. 14 ιντσών. Χρησιμοποιήθηκε για να συνδέσει τους αντίχειρες και τα δάχτυλα των ποδιών.
Φασκόμηλο: σχοινί στερεώνεται γύρω από τη θήκη της katana. Το Ninja Biken, SAGE δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο ως τον έλεγχο και την ασφαλή θήκη. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για να κινητοποιήσουν και να κάνουν ένα σώμα θήκη θήκη πίσω μου πάνω από το κεφάλι (Kage δεν ITTO justu sageo). Αυτό το καλώδιο χρησιμοποιήθηκε επίσης ως ένα στοιχείο για να ανακτήσετε το όπλο μία φορά που χρησιμοποιείται ως φορέας (βήμα) για να πάρετε μια υψηλότερη θέση, ακόμα και ως metsubushi και συχνά χρησιμοποιήθηκε για να δεσμεύει τους εχθρούς.

Tenugi - Shinobi tenugi: συνήθως κόκκινο ύφασμα με λειτουργίες. Χρησιμοποιήθηκε ως ζώνη, ευκαιρίες περιλαμβάνονται σε μια πέτρα σε μια άκρη και έγινε έτσι ένα όπλο φαινομενικά ακίνδυνο αλλά πολύ επικίνδυνο. Χρησιμοποιείται επίσης για να φορέσει για να κρύψει την Kusari Fundo (σταθμισμένο αλυσίδα στα άκρα) και τυλίξτε τα στοιχεία ή τα όπλα που θα μπορούσε να προκαλέσει θόρυβο, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιήθηκε ως φίλτρο για το λασπώδες ή βρώμικο νερό και μια κουκούλα για να συγκαλύψει το πρόσωπό του.


Τα κορδόνια και τα σχοινιά έχουν συμπεριληφθεί σε άλλα στοιχεία?


τώρα παραθέτω τα kaginawa και kyoketsu Shogo. Μερικές από τις χορδές που περιέχονται σε αυτήν έγιναν με τα μαλλιά των γυναικών.


Η kaginawa ήταν γάντζο μέχρι τρεις εξερχόμενα υπόκεινται σε ένα μακρύ σχοινί, περίπου 8 μέτρα. Θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει ισοπαλία ή βάρκες στην ακτή, αναρρίχηση τοίχων, κρεμάστε την πανοπλία και ως αμυντικό όπλο. Fujiwara κανένα Sanejuki Kuroda ήταν ένα περιοχές ηγέτης των πειρατών Kishu και Shima που χρησιμοποίησαν το kaginawa σε πολλές από τις δραστηριότητές της. Υπάρχουν κάποιες πεποιθήσεις που προκάλεσε kusari kaginawa κανένα όπλο φάσμα jutsu και αλυσίδες Kukishinden Ρίου. Στην τέχνη της Hojo Jutsu είναι γνωστό ότι kaginawa ένα γάντζο σαν ένα είδος γάντζου που συνδέονται με torinawa? Μέσω του ίδιου κλιπ για τον κρατούμενο μέσα από τα μανίκια και γιακά και αν προσπάθησε να διαφύγει.


Η kyoketsu Shogo είναι ένα ευπροσάρμοστο όπλο που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για Shinobu. Αποτελείται από μια λεπίδα άκρη με ένα δρεπάνι στο τέλος της λεπίδας είναι στερεωμένη στο ένα μακρύ σχοινί με ένα μεταλλικό δακτύλιο στο τέλος. Μέσα από αυτό το σχοινί δαχτυλίδι αιωρούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις και στη συνέχεια προβολή στον εχθρό. Γραβάτες χρησιμοποιούνται για να κάνουν μια κυκλική κίνηση για να κρατήσει τον εχθρό και στη συνέχεια τον έλεγχο αυτό. Μεταξύ άλλων, ήταν επίσης χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την αναρρίχηση σε τοίχους.







Hojo Jutsu Κανόνες
1 - Να μην επιτρέπεται ο κρατούμενος να γλιστρήσει τα όρια της.
2 - Δεν σωματική ή ψυχική βλάβη.
3 - Μην επιτρέπετε σε άλλους να δουν τις τεχνικές.
4 - ότι τα αποτελέσματα είναι ευχάριστο να δείτε.
Οι άλλοι αξιωματικοί ήταν torimono την εκτέλεση των καθηκόντων της σύλληψης και της μεταφοράς των κρατουμένων. Οι ομάδες αυτές αποτελούνταν από τουλάχιστον τέσσερις αξιωματικοί. Κατά το χρόνο των εργασιών, το ένα ήταν αυτό που κάνει τις τεχνικές και τους άλλους γύρω του, λαμβάνοντας το παθητικό έλεγχο της κατάστασης με αυτόν τον τρόπο ήταν δυνατή η απόκρυψη της ποινικής τεχνικές και ακόμη και τον απλό λαό.
Η ταχύτητα των αξιωματικών για τα ομόλογα ήταν απαραίτητη για να υποτάξει τους κρατούμενους, για το λόγο αυτό έπρεπε να εκπαιδεύσει συνεχώς να επιτευχθεί μια γρήγορη και αποτελεσματική. Οι χορδές για την εκπαίδευση αυτή ήταν από μετάξι και ενώ η σύλληψη έγινε την κάνναβη. Ήταν σημαντικό να μην προκαλούν αδικαιολόγητη βλάβη τον κρατούμενο και σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε ακόμη καταδικαστεί και να κριθεί από το νόμο.
Συνήθως δεν φορούν γραβάτες κόμβους και το τέλος του ίδιου δόθηκε αρκετές στροφές του σχοινιού, αφήνοντας μια τελική, όταν το άτομο που μεταφέρουν. Επίσης, πρέπει να λαμβάνει υπόψη τι θα κάνει με τον κρατούμενο και τον έλεγχο. Έτσι γεννήθηκε το έντυπο που χρησιμοποιείται σε Hojo jutsu. Κατά τη μεταφορά τους από τη μία περιοχή στην άλλη και ο κρατούμενος παραδόθηκε σε άλλους αξιωματικούς, πριν από την επίσημη παράδοση ήταν να χαλαρώσει τα ομόλογα δεν θα ήταν ό, τι ήταν οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Κάθε φυλή ή κάθε περιοχή είχε τους τρόπους Hojo jutsu και το ίδιο ήταν προστατεύεται όπως και οι άλλες πολεμικές παραδόσεις.
Χαρακτηριστικά
Shinobi nawa (μυστική σχοινί) είναι τα κορδόνια ή σχοινιά που χρησιμοποιούνται από Ninja, διαφέρουν σε μέγεθος ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πολεμιστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται από το φασκόμηλο. Σε nawa τεχνικές NAgE περιλαμβάνεται ένα μεταλλικό δακτύλιο σε κάθε άκρο του σχοινιού για να τραβήξει σκληρά για να ενισχύσει και να σφίξετε τη λαβή και, επομένως, για να το συνδυάσει, έργο το εν ρολ του αντιπάλου.
Hon nawa: κύρια Soga

Torinawa: σχοινί τυπικό Hojo jutsu. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό του μπουφάν και τα μανίκια μέσα. Συνήθιζαν να κάνουν μια μικρή θηλιά στο ένα άκρο που ονομάζεται jakuguchi.
Torihimo: αριθμός σχοινιού 8 1,80 έως 2,70 m που συνενώνονται με ραφή ή από κοινού. Έτσι, υπήρχαν δύο δεσμών σε ορισμένες περιπτώσεις θα περιλαμβάνει ένα γάντζο (Kagi) μέταλλο ένα.
Hayanawa: γρήγορο σχοινί - κορδόνι σύντομη για να ξεκινήσετε από την αρχή.
Konawa: Soga μικρή, περίπου. 14 ιντσών. Χρησιμοποιήθηκε για να συνδέσει τους αντίχειρες και τα δάχτυλα των ποδιών.
Φασκόμηλο: σχοινί στερεώνεται γύρω από τη θήκη της katana. Το Ninja Biken, SAGE δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο ως τον έλεγχο και την ασφαλή θήκη. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για να κινητοποιήσουν και να κάνουν ένα σώμα θήκη θήκη πίσω μου πάνω από το κεφάλι (Kage δεν ITTO justu sageo). Αυτό το καλώδιο χρησιμοποιήθηκε επίσης ως ένα στοιχείο για να ανακτήσετε το όπλο μία φορά που χρησιμοποιείται ως φορέας (βήμα) για να πάρετε μια υψηλότερη θέση, ακόμα και ως metsubushi και συχνά χρησιμοποιήθηκε για να δεσμεύει τους εχθρούς.

Tenugi - Shinobi tenugi: συνήθως κόκκινο ύφασμα με λειτουργίες. Χρησιμοποιήθηκε ως ζώνη, ευκαιρίες περιλαμβάνονται σε μια πέτρα σε μια άκρη και έγινε έτσι ένα όπλο φαινομενικά ακίνδυνο αλλά πολύ επικίνδυνο. Χρησιμοποιείται επίσης για να φορέσει για να κρύψει την Kusari Fundo (σταθμισμένο αλυσίδα στα άκρα) και τυλίξτε τα στοιχεία ή τα όπλα που θα μπορούσε να προκαλέσει θόρυβο, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιήθηκε ως φίλτρο για το λασπώδες ή βρώμικο νερό και μια κουκούλα για να συγκαλύψει το πρόσωπό του.

Τα κορδόνια και τα σχοινιά έχουν συμπεριληφθεί σε άλλα στοιχεία, αναφέρουν σήμερα τα kaginawa και kyoketsu Shogo. Μερικές από τις χορδές που περιέχονται σε αυτήν έγιναν με τα μαλλιά των γυναικών.
Η kaginawa ήταν γάντζο μέχρι τρεις εξερχόμενα υπόκεινται σε ένα μακρύ σχοινί, περίπου 8 μέτρα. Θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει ισοπαλία ή βάρκες στην ακτή, αναρρίχηση τοίχων, κρεμάστε την πανοπλία και ως αμυντικό όπλο. Fujiwara κανένα Sanejuki Kuroda ήταν ένα περιοχές ηγέτης των πειρατών Kishu και Shima που χρησιμοποίησαν το kaginawa σε πολλές από τις δραστηριότητές της. Υπάρχουν κάποιες πεποιθήσεις που προκάλεσε kusari kaginawa κανένα όπλο φάσμα jutsu και αλυσίδες Kukishinden Ρίου.
Στην τέχνη της Hojo Jutsu είναι γνωστό ότι kaginawa ένα γάντζο σαν ένα είδος γάντζου που συνδέονται με torinawa? Μέσω του ίδιου κλιπ για τον κρατούμενο μέσα από τα μανίκια και γιακά και αν προσπάθησε να διαφύγει.


Η kyoketsu Shogo είναι ένα ευπροσάρμοστο όπλο που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για Shinobi. Αποτελείται από μια λεπίδα άκρη με ένα δρεπάνι στο τέλος της λεπίδας είναι στερεωμένη στο ένα μακρύ σχοινί με ένα μεταλλικό δακτύλιο στο τέλος. Μέσα από αυτό το σχοινί δαχτυλίδι αιωρούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις και στη συνέχεια προβολή στον εχθρό. Γραβάτες χρησιμοποιούνται για να κάνουν μια κυκλική κίνηση για να κρατήσει τον εχθρό και στη συνέχεια τον έλεγχο αυτό. Μεταξύ άλλων, ήταν επίσης χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την αναρρίχηση σε τοίχους.

Συμπέρασμα
Δεδομένων των κοινωνικών και πολιτικό υπόβαθρο της φεουδαρχικής περιόδου της Ιαπωνίας, οι τεχνικές και η σκέψη Hojo jutsu είναι προφανώς θετικό και αποτελεσματικό για να συλλάβει έναν εχθρό και το μεταφέρουν στην επιθυμητή θέση.
Ομοίως, οι τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί ανθυγιεινές μεθόδους βασανιστηρίων καθώς και οι δύο πολεμιστές και ανθρώπους άλλων επαγγελμάτων.
Οι χορδές δεν χρησιμοποιήθηκαν ως πρωταρχικά στοιχεία την εποχή της αντιπαράθεσης. Για το λόγο αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικοί προς τις τεχνικές του Budo Taijutsu.
Ο σαμουράι σωματοφύλακες του μερικές από τις διάφορες φεουδαρχών συμπληρώνονται τις τεχνικές τους με εκείνες των Jutai Hojo Jutsu Jutsu.
Δεδομένου ότι οι τεχνικές της Hojo Jutsu, ομαλά και χωρίς κόμπους όλα διακριτικά συνυφαίνει τη μελέτη του Budo άπειρο.
Οι χορδές δεν χρησιμοποιήθηκαν ως πρωταρχικά στοιχεία την εποχή της αντιπαράθεσης. Για το λόγο αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικοί προς τις τεχνικές του Budo Taijutsu.
Ο σαμουράι σωματοφύλακες του μερικές από τις διάφορες φεουδαρχών συμπληρώνονται τις τεχνικές τους με εκείνες των Jutai Hojo Jutsu Jutsu.
Δεδομένου ότι οι τεχνικές της Hojo Jutsu, ομαλά και χωρίς κόμπους όλα διακριτικά συνυφαίνει τη μελέτη του Budo άπειρο.

Fudo Myo "το αμετάβλητο," μια από τις θεότητες σε Shingon βουδισμό, είναι ένα σύμβολο της ψυχο-πνευματική ισορροπία. Σε μια από τις παραστάσεις του είναι φοράει γραβάτα (σε άλλες περιπτώσεις φέρει κομπολόι) και ένα ξίφος. Όπως ο πιστός προστάτης του Βουδισμού, Fudo Myo συνδέσεις με τα δεινά που τους πρόβλημα και τελικά να τελειώνει με το ξίφος.

0 comentarios: